International Exam Centre is the member of Quality English & ALTE Associate.

  • International Exam Centre is the member of Quality English & ALTE Associate.

    International Exam Centre is the member of Quality English & ALTE Associate.

    • 8.07.2021 00:00:00
    • Ekleyen : admin

    International Exam Centre ESOL sınavları her yaş seviyesine sunduğu İngilizce sınav çeşitliliği ile, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesinin (CEFR) kazanımlarına göre hazırlanmıştır. Yabancı dil edinimde esas olan 4 beceriyi (Reading, Writing, Listening, Speaking) seviyelerini ölçen bu sınavlar, klasik ve süresi geçmiş soru stillerinden çok, öğrenci odaklı, dilin aktif kullanımına dayalı güncel sorulardan ve kelimelerden oluşmaktadır. Bu kazanımlar ve seviyeye uygun kelimelerin bulunduğu IEC ESOL sınavları, International Exam Centre’ın uluslararası sınav koordinasyon ekibi tarafından sürekli test edilip, güncellenmektedir. Bunun yanı sıra, International Exam Centre Türkiye’de Quality English ve ALTE (Avrupa Dil Sınavları Birliği) tarafından onaylı sayılı sınav merkezlerindendir. Bu onayla birlikte International Exam Centre’ın çalışmaları, dil ediniminde saygın kuruluşlar olan Quality English ve ALTE (Avrupa Ölçme Değerlendirme Birliği) tarafından denetlenmekte ve uluslararası alanda geçerliliğe sahip olmaktadır.

    International Exam Centre IEC ESOL sınavlarındaki en büyük özelliklerinden biri dönem içerisinde iki kez (Step 1 ve Step 2) olarak üzere sınav yapılmasıdır. Bunun yanı sıra, sınav sonucunda öğrenciye sınav kazanımlarına göre güçlü ve güçlendirilmesi gereken yanları gösteren detaylı bir rapor sunulmaktadır. Sınav sonuçlarının sadece sayılardan ibaret olmadığını bilen International Exam Centre, detaylı raporlandırma sistemi ile kişiye özel geribildirim vererek hem öğrenciye hem de sınavın yapıldığı kuruma objektif bir sınav merkezi verileri ile kendini denetleme ve yol haritası çizme olanağı sunmaktadır. Bu veriler ışığında öğrenciler, eğitim kurumları ve hatta ebeveynler İngilizce ediniminin bir sonraki seviyesinde neler yapmaları gerektiğini bilerek ve motivasyonlarını koruyarak yollarına devam etmektedirler.

    INTERNATIONAL EXAM CENTRE ESOL YOUNG LEARNERS SINAVLARI
    Bu sınavlar öğrencilerin dil ediniminde esas olan 4 beceriyi ölçmektedir. 6-12 yaş grubuna sunulan IEC ESOL Young learners sınavlarının içeriği, öğrencileri stresten uzak, ilgi ve ihtiyaçlarına hitap eden etkinlikler ve dilin kullanımına odaklı kazanımlar ile zenginleştirilmiş bir şekilde İngilizce dil edinimi yolculuklarını sürdürmelerini sağlamaktadır. PRE A1-A1 ve A2 seviyelerinde yapılan bu sınavlar, oyunlaştırılmış görevler ile sınav stresini en aza indirmeyi amaçlamakta ve öğrencilerin motivasyonunu yükseltmeyi hedeflemektedir. Bu doğrultuda detaylı sınav raporlarının yanı sıra, kazanımlardaki başarılarını gösteren yıldızları içeren bir sertifika ile ödüllendirilmektelerdir.

    IEC ESOL AKADEMİK (CAPITAL) SINAVLARI
    Bu sınavlar, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin ve aynı zamanda yetişkinlerin dil edinme süreçlerinde gelişimlerini takip etme ve yol haritalarını çizmeleri için tasarlanmıştır. 4 beceriyi ölçen IEC ESOL AKADEMİK sınavları, A2 Plus seviyesinden C1 seviyesine kadar hazırlanmış, dilin aktif kullanımına odaklı kazanımlar ile taçlandırılmıştır.
    Pratik İngilizce becerilerinin yanı sıra, okul ve iş hayatında kullanılabilecek güncel senaryoların bulunduğu
    IEC ESOL AKADEMİK SINAVLARI, bu kazanımlar doğrultusunda verilen detaylı geribildirim raporunun yanı sıra, yerel ve uluslararası alanda çeşitli devlet kuruluşları, şirketler ve eğitim kurumları tarafından kabul gören sertifikalar ile öğrencilerin dil özgeçmişinde yer almayı hedeflemektedir.
    Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Karşılaştırmalı Tablo.


    Türkiye’de İngilizce ediniminin önemini bilen kaliteli eğitim kurumlarından her yıl yaklaşık 20.000 öğrenci IEC ESOL sınavlarına girmektedir. Sınavın stresten uzak, amaç değil bir araç olduğunu bilen International Exam Centre, öğrencilerin dil edinimine olan motivasyonlarını korumak, bu yolda adım adım geliştiklerini göstermek adına senede 2 kez sınavlarını gerçekleştirerek, saygın eğitim kurumlarının ve öğrencilerin her anında yanında olmakta, öğrencilerin dünya vatandaşı olmasındaki yolda onlarla beraber yürümekten gurur duymaktadır.

    Saygılarımızla.